SAI PMF Review Workshop

Gepubliceerd op: juli 13, 2023

Onlangs heeft een van onze auditors, de heer Leonard Koolman, als facilitator en mentor gefungeerd tijdens de Supreme Audit Institution (SAI) Performance Measurement Framework (PMF) review workshop. Het INTOSAI Development Initiative (IDI) voert een SAI PMF-faciliteringsprogramma uit voor Rekenkamers in de CAROSAI-regio. De workshop vond plaats op Curaçao van 3 tot en met 7 juli 2023 , met medewerking van de Algemene Rekenkamer Curaçao die voor de organisatie zorgde. Deze workshop werd bijgewoond door 12 deelnemers van Rekenkamers van Curaçao, Grenada, Montserrat en St. Vincent en de Grenadines.

De heer Leonard Koolman van de Algemene Rekenkamer Aruba is een IDI Resource Person binnen dit programma en is specifiek verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van het beoordelingsteam van de Algemene Rekenkamer Curaçao. Tijdens de workshop gaf dhr. Koolman verschillende presentaties, deelde de ervaringen van Rekenkamer Aruba met de SAI PMF en bood begeleiding en ondersteuning aan het beoordelingsteam van de Algemene Rekenkamer Curaçao.

Het belangrijkste doel van de workshop betrof het beoordelen van de voortgang van de Rekenkamers met de uitvoering van de SAI PMF, die in februari 2023 begon. Daarnaast had de workshop tot doel de beoordelingsteams de nodigde kennis en vaardigheden bij te brengen, om een analyse van de onderliggende oorzaken en een kwalitatieve beoordeling van de prestaties (root-cause-analysis) van de Rekenkamers te kunnen uitvoeren. Deze beoordelingsworkshop speelt een cruciale rol bij het afronden van de beoordeling en het opstellen van het (concept-)rapport. Volgens de overeengekomen planning zullen de definitieve prestatierapporten, inclusief een onafhankelijke beoordelingsverklaring van het IDI, naar verwachting op 31 oktober 2023 zijn voltooid. Om ervoor te zorgen dat dit op een hoogwaardige en tijdige manier gebeurt, zal het IDI op afstand ondersteuning blijven bieden aan de beoordelingsteams gedurende de resterende fasen van het beoordelingsproces.

   

 

Scroll To Top